Przepis na Pieczona kaczka z
SKŁADNIKI DO PIECZONA KACZKA co to jest
Gotowanie Pieczona kaczka z jabłkami i sosem rodzynkowym. Składniki do i pokrojone w cząstki - 0,50.

Jak ugotować Pieczona kaczka z jabłkami i sosem rodzynkowym

Definicja PIECZONA KACZKA Z JABŁKAMI I SOSEM RODZYNKOWYM: Składniki: Kaczka surowa - 1 sztuka Jabłka obrane i pokrojone w cząstki - 0,50 gr (skropione cytryną) Obierki z jabłek Olej słonecznikowy - 50 ml Bulion drobiowy Przyprawy: sól, vegeta, majeranek, cukier Sos rodzynkowy: rodzynki sparzone w białym winie - 20 dkg, sos z pieczenia kaczki - 300 ml, karmel brązowy (upalony cukier - 100 ml z winem), miód pszczeli  
Sposób przyrządzenia: Wypatroszoną i umytą kaczkę nacieramy przyprawami i nadziewamy obierkami z jabłek oraz majerankiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około 2 godziny, polewając sosem przygotowanym z miodu, wina i bulionu. Po upieczeniu studzimy, wyciągamy obierki, luzujemy z kości i układamy na jabłkach z majerankiem i pieczemy około 10 min. Sos z upieczonej kaczki gotujemy do momentu odparowania wody, dodajemy rodzynki z winem i miód. Gotujemy i doprawiamy do smaku karmelem i przyprawami. Pieczoną kaczkę podajemy z sosem rodzynkowym, pieczonymi ziemniakami lub krokietami ziemniaczanymi w migdałach.
 

Czym jest Pieczona kaczka z jabłkami i znaczenie w Słownik P .