Przepis na Pieczona sola z
SKŁADNIKI DO PIECZONA SOLA Z co to jest
Gotowanie Pieczona sola z ziemniakami i surówką. Składniki do łyżeczki przecieru pomidorowego60 ml.

Jak ugotować Pieczona sola z ziemniakami i surówką

Definicja PIECZONA SOLA Z ZIEMNIAKAMI I SURÓWKĄ: 4 porcje

4 filety z soli
2 łyżeczki musztardy
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
60 ml mleka
pieprz
łyżka oliwy
4 łyżki oleju sezamowego
łyżka mąki ryżowej Wymieszać musztardę, przecier pomidorowy i mleko, przyprawić pieprzem. Filety ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym oliwą, polać przygotowanym sosem. Przykryć foli? i piec w temp. 175 st. C ok. 30 min. Sos powstały podczas pieczenia ryby wlać do rondelka i postawi na małym ogniu. Wymieszać olej sezamowy z m?ką ryżową na pastę, poł?czyć z zawartości? rondelka. Podgrzewać, mieszając tak długo, aż płyn zgęstnieje. Na chwilę zwiększyć ogień, by sos się zagotował. Gor?cym polać filety. Podawać z ziemniakami puree i surówką. surówka:
4 średnie marchewki
4 kalarepki
1/2 szkl. rodzynek Zetrzeć marchewkę i kalarepkę na tarce. Dodać rodzynki. Odstawić na 30 min. Wymieszać przed podaniem.

Czym jest Pieczona sola z ziemniakami i znaczenie w Słownik P .