Przepis na Pieczone figi z
SKŁADNIKI DO PIECZONE FIGI Z co to jest
Gotowanie Pieczone figi z lawendą. Składniki do migdałowych 100 g cukru pudru 100 g mąki 100 g.

Jak ugotować Pieczone figi z lawendą

Definicja PIECZONE FIGI Z LAWENDĄ: Składniki: 150 g masła 8 fig 100 g płatków migdałowych 100 g cukru pudru 100 g mąki 100 g migdałów 50 g łuskanych orzechów włoskich 1 łyżka kwiatów lawendy Sposób wykonania: 1. Umyj i wysusz figi. Każdą przekrój na pół i sprawdź, czy nie jest robaczywa. 2. Rozłóż owoce na blaszce do pieczenia (posmarowanej masłem) stroną przekrojoną do góry. 3. Zmiksuj płatki migdałowe na proszek. 4. Wymieszaj mąkę, puder migdałowy i cukier. 5. Rozpuść masło, wlej je do ciasta i całość zagnieć. 6. Zawiń migdały i orzechy w czystą ściereczkę i trzymając ją tak, żeby nic się nie wysypało, uderz nią konkretnie parę razy o blat stołu. Chodzi o to, żeby migdały i orzechy dobrze pokruszyć. 7. Wymieszaj je z ciastem. 8. Wsyp do ciasta kwiaty lawendy i całość zagnieć. 9. Uformuj ręką placuszek wielkości figi i grubości ok 1 cm. 10. Połóż po placuszku na wierzchu każdej figi i przygnieć delikatnie, żeby się dobrze trzymały. 11. Blaszkę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 10/ 15 min. 12. Naturalnie podawaj ciepłe prosto z pieca.

Czym jest Pieczone figi z lawendą znaczenie w Słownik P .