Przepis na Pieczone kanie
SKŁADNIKI DO PIECZONE KANIE co to jest
Gotowanie Pieczone kanie. Składniki do łyżka posiekanej natki z pietruszki Wykonanie: Odciąć nóżki.

Jak ugotować Pieczone kanie

Definicja PIECZONE KANIE: Produkty: • kanie
• 5-6 łyżek masła
• sól
• 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki Wykonanie: Odciąć nóżki, pozostawiając same kapelusze. Umyć, osuszyć, z obu stron posmarować roztopionym masłem, oprószyć solą i ułożyć na blasze do ciast nasmarowanej olejem. Wsunąć do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut (aż będą rumiane). Upieczone kapelusze ułożyć na półmisku wgłębieniem do góry, kładąc w każdy kapelusz 0.5 łyżeczki masła utartego z posiekaną natką pietruszki.

Czym jest Pieczone kanie znaczenie w Słownik P .