Przepis na Pieczony dorsz z
SKŁADNIKI DO PIECZONY DORSZ Z co to jest
Gotowanie Pieczony dorsz z posypką ziołową na sałatach. Składniki do 1 limony4 łyżki posiekanej.

Jak ugotować Pieczony dorsz z posypką ziołową na sałatach

Definicja PIECZONY DORSZ Z POSYPKĄ ZIOŁOWĄ NA SAŁATACH: 4 filety z dorsza
oliwa
75 dag bułki tartej
skórka z 1 limony
4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
łyżka posiekanego koperku
ząbek czosnku
25 g masła
gar?ć li?ci sałaty pirelli
łyżeczka posiekanej bazylii sos tatarski:
1 żółtko
1 i 1 łyżeczki białego octu winnego
1 i 1 łyżeczki musztardy
150 ml oliwy ze słonecznika
2 łyżeczki posiekanych kaparów i zielonych oliwek
2 łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki
2 łyżeczki posiekanego koperku Składniki sosu wymieszać. Filety opłukać, osuszyć, posolić. Bułkę tart? wymieszać z masłem i ziołami. Filety obłożyć mas? z bułki, masła i ziół, zapiekać w naczyniu żaroodpornym ok. 20 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C. Podawać z sosem na li?ciach sałaty pirelli, udekorowane bazyli?

Czym jest Pieczony dorsz z posypką znaczenie w Słownik P .