Przepis na Pieczony dorsz z
SKŁADNIKI DO PIECZONY DORSZ Z co to jest
Gotowanie Pieczony dorsz z posypką. Składniki do bułki tartej    •  natka pietruszki    • .

Jak ugotować Pieczony dorsz z posypką

Definicja PIECZONY DORSZ Z POSYPKĄ: Składniki •  5 filetów z dorsza
  
•  3 szklanki bułki tartej
  
•  natka pietruszki
  
•  szczypiorek
  
•  musztarda
  
•  otarta skórka i sok z cytryny
  
•  przyprawy: czarny pieprz, papryka, imbir
  
•  olej
   Etapy przygotowania 1.  Najpierw przygotowujemy posypkę: mieszamy bułkę tartą ze skórką limonki, musztardą, olejem, drobno posiekanką natką pietruszki, posiekanym szczypiorkiem i przyprawiamy.
    
2.  Filety z dorsza układamy na uprzednio posmarowanej olejem brytfance, posypujemy przyprawami, a następnie posypką, jednocześnie mocno dociskając łyżką.
    
3.  Pieczemy około 20- 30 minut, aż posypka się zarumieni i ryba będzie upieczona.

Czym jest Pieczony dorsz z posypką znaczenie w Słownik P .