Jak ugotować Pieczony dorsz z posypką
Definicja PIECZONY DORSZ Z POSYPKĄ: Składniki • 5 filetów z dorsza
• 3 szklanki bułki tartej
• natka pietruszki
• szczypiorek
• musztarda
• otarta skórka i sok z cytryny
• przyprawy: czarny pieprz, papryka, imbir
• olej
Etapy przygotowania 1. Najpierw przygotowujemy posypkę: mieszamy bułkę tartą ze skórką limonki, musztardą, olejem, drobno posiekanką natką pietruszki, posiekanym szczypiorkiem i przyprawiamy.
2. Filety z dorsza układamy na uprzednio posmarowanej olejem brytfance, posypujemy przyprawami, a następnie posypką, jednocześnie mocno dociskając łyżką.
3. Pieczemy około 20- 30 minut, aż posypka się zarumieni i ryba będzie upieczona.
Czym jest Pieczony dorsz z posypką znaczenie w Słownik P .