Przepis na Pieczony łosoś
SKŁADNIKI DO PIECZONY ŁOSOŚ co to jest
Gotowanie Pieczony łosoś. Składniki do anchois3 łyżki masła2 jajka sos:5 małych korniszonówkilka.

Jak ugotować Pieczony łosoś

Definicja PIECZONY ŁOSOŚ: łosoś (ok. 1,20 kg)
2 cytryny
olej
5 filecików anchois
3 łyżki masła
2 jajka sos:
5 małych korniszonów
kilka małych marynowanych cebulek
2 łyżki kaparów
1 szkl. bulionu
1 łyżka masła
łyżeczka mąki
sól, biały pieprz

Rybę sprawić, umyć, sparzyć wrz?tkiem. Dokładnie osączyć, natrzeć solą i skropić sokiem z 1 cytryny. Rozetrzeć anchois z masłem. Blachę wysmarować olejem, ułożyć rybę. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, piec ok. 30 min., smarując past? anchois. Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno posiekać. Zarumienioną rybę posypać posiekanymi jajkami, udekorować plastrami cytryny i kaparami. Na sos stopić masło, dodać m?kę, wymieszać, podgrzać. Zasmażkę rozprowadzić zimnym bulionem. Drobno posiekać kapary, korniszony i cebulki, włożyć do sosu, przyprawić, zagotować.

Czym jest Pieczony łosoś znaczenie w Słownik P .