Przepis na Pieczony żurek z
SKŁADNIKI DO PIECZONY ŻUREK Z co to jest
Gotowanie Pieczony żurek z burakami i oliwą. Składniki do warzywami250 g boczku z gotowania wywaru1.

Jak ugotować Pieczony żurek z burakami i oliwą

Definicja PIECZONY ŻUREK Z BURAKAMI I OLIWĄ: 1/2 l żuru w butelce
2l wywaru na wędzonce z warzywami
250 g boczku z gotowania wywaru
1 Ł majeranku
2 ząbki czosnku
1 burak ( ok. 150 g)
1 Ł oliwy truflowej
1 gotowe ciasto francuskie (ok. 0,6 kg)
1 Ł mąki gryczanej
150 ml słodkiej śmietanki 30%
1 Ł chrzanu
1 jajko Wywar przecedzić, dodać boczek pokrojony w kostkę. Żur wymieszać w butelce i przelać do wywaru. Zagotować i doprawić roztartym majerankiem i czosnkiem. Buraka ugotować w skórce, obrać i drobno zetrzeć. Dodać do zupy i gotować. Dodać oliwę i zdjąć żurek z ognia. Schłodzić 22 st. C. Roztrzepać jajko. Schłodzony żur przelać do żaroodpornej miski. Jej brzeg wysmarować roztrzepanym jajkiem. Ciasto francuskie pokroić na kawałki i przykryć nim miskę z zup?. Posmarować jajkiem i posypać majerankiem. Piec w temp. 180 st. C ok. 12 min.

Czym jest Pieczony żurek z burakami i znaczenie w Słownik P .