Przepis na PIEPRZ CAYENNE
SKŁADNIKI DO PIEPRZ CAYENNE co to jest
Gotowanie PIEPRZ CAYENNE. Składniki do Środkowa i Południowa), należąca do rodziny psiankowatych.

Jak ugotować PIEPRZ CAYENNE

Definicja PIEPRZ CAYENNE: Jest to roślina tropikalna (Indie, Ameryka Środkowa i Południowa), należąca do rodziny psiankowatych. Lekarze dowiedli, iż posiada właściwości lecznicze, a to dzięki zawartej w nasionkach i włókienkach kapsycynie. Alkaloid ten działa podobnie jak witamina A, C czy E, tj. unieszkodliwia cz ąsteczki uszkadzające komórki, które podejrzewa się o przyczynianie do powstawanie chorób serca. Z testów laboratoryjnych wynika, iż alkaloid ten uniemożliwia substancjom toksycznym mutację komórek powodującą raka.  Brytyjscy naukowcy dowiedli, że chili przyspiesza proces przemiany materii i może przyczyniać się do spalania większej ilości kalorii. W kuchni używa się chili do przyprawiania ostrych sosów, dań mięsnych, potraw z jaj, serów oraz do sa łatek warzywnych. Doskonale smakuje dodany do dań z cebulą, kukurydzą, fasolą i kalafiorem - charakterystyczny dla kuchni hiszpańskiej i meksykańskiej.

Czym jest PIEPRZ CAYENNE znaczenie w Słownik P .