Przepis na PIEPRZ ZIELONY
SKŁADNIKI DO PIEPRZ ZIELONY co to jest
Gotowanie PIEPRZ ZIELONY. Składniki do owoców pieprzu czarnego. Aby zachować zielony kolor.

Jak ugotować PIEPRZ ZIELONY

Definicja PIEPRZ ZIELONY: Pieprz zielony Otrzymuje się go z niedojrzałych owoców pieprzu czarnego. Aby zachować zielony kolor, ziarenka muszą być poddawane spacjalnym zabiegom. Można je tuż po zerwaniu zakonserwować w słonej lub octowej zalewie. Natomiast suszony zielony pieprz uzyskuje się, stosując metodę liofilizacji. Dzięki niej ziarna zachowują kolor, są wyraziste w smaku i silnie pachną. Ich cena znacznie przewyższa cenę pieprzu czarnego czy białego. Marynowany zielony pieprz nie jest bardzo palący, ale ma wyszukany, wyrazisty, odświeżający smak. Po odsączeniu ze słonej zalewy rozdrabniamy go lub dodajemy do potraw w całości. Jest idealny do dań z pomidorami, sosów ziołowych, marynat i pasztetów. Świetnie nadaje się też do dekorowania potraw. Suszony bardzo intensywnie pachnie. Można go zemleć lub stosować całe ziarna.

Czym jest PIEPRZ ZIELONY znaczenie w Słownik P .