Przepis na Piernik na maślance
SKŁADNIKI DO PIERNIK NA co to jest
Gotowanie Piernik na maślance. Składniki do maślanki, 1,5 szklanki cukru, • 1 opakowanie przyprawy.

Jak ugotować Piernik na maślance

Definicja PIERNIK NA MAŚLANCE: SKŁADNIKI: • 4,5 szklanki mąki, 3 szklanki maślanki, 1,5 szklanki cukru, • 1 opakowanie przyprawy piernikowej, 3 łyżeczki sody,1 opakowanie cukru • waniliowego, 1 mały słoik powideł śliwkowych,3 łyżki kakao,3/4 szklank • oleju,rodzynki, orzechy- dowolne bakalie. WYKONANIE: 1. Do miski wsypać wszystkie składniki sypkie, wymieszać. Dodać maślankę, olej. Dokładnie wymieszać, do połaczenia się wszystkich składników, dodać powidła. Na końcu bakalie. 2. Dużą blachę do placka wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą i wylać ciasto. Wyrównać. Piec ok. 50 min. w 180 st. 3. Po ostudzeniu polukrować czekoladową polewą.

Czym jest Piernik na maślance znaczenie w Słownik P .