Przepis na Piernik z dżemem
SKŁADNIKI DO PIERNIK Z DŻEMEM co to jest
Gotowanie Piernik z dżemem. Składniki do mąki    •  8 łyżek cukru    •  10 łyżek mleka    •  15 dag.

Jak ugotować Piernik z dżemem

Definicja PIERNIK Z DŻEMEM: Składniki Ciasto:
  
•  3 jaja
  
•  10 łyżek mąki
  
•  8 łyżek cukru
  
•  10 łyżek mleka
  
•  15 dag margaryny
  
•  25 dag dżemu
  
•  3 łyżki kakao
  
•  2 płaskie łyżeczki sody
  
•  przyprawa do pierników
  
•  dowolne bakalie
  
Krem:
  
•  1 puszka mleka skondensowanego ugotowanego
  
•  1 śnieżka
  
•  ok. 1 szklanka mleka
  
•  3 łyżeczki żelatyny
  
•  do dekoracji:
  
•  dowolna polewa czekoladowa
  
Etapy przygotowania 1.  Margarynę rozpuścić i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać mąkę, mleko, margarynę, sodę i kakao. Na końcu dodać dżem i ubitą pianę. Przełożyć ciasto do średniej tortownicy i piec ok. 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Po wystudzeniu przekroić na 2-3 placki.
    
2.  Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Ubić śnieżkę z mlekiem. Mleko skondensowane przełożyć do miski i zmiksować razem z przygotowaną śnieżką. Pod koniec ubijania połączyć z ciepłą żelatyną. Szybko przałożyć placki.
    
3.  Piernik udekorować dowolną polewą czekoladową. 

Czym jest Piernik z dżemem znaczenie w Słownik P .