Przepis na Piernik z
SKŁADNIKI DO PIERNIK Z co to jest
Gotowanie Piernik z migdałami i lukrem. Składniki do otarta skórka z cytryny łyżka kakao przyprawa.

Jak ugotować Piernik z migdałami i lukrem

Definicja PIERNIK Z MIGDAŁAMI I LUKREM: 35 dag miodu
10 dag cukru
10 dag masła
jajko
otarta skórka z cytryny
łyżka kakao
przyprawa do pierników
łyżka sody oczyszczonej
łyżka proszku do pieczenia
50 dag mąki
20 dag obranych migdałów
25 dag cukru pudru
wiśnie koktajlowe
ciastka cynamonowe
posiekane pistacje do dekoracji Cukier podgrzewać z masłem i miodem, aż się rozpuści.
Ostudzić, dodać jajko, skórkę cytrynową, kakao, przyprawę do pierników, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, dwie łyżki wody i mąkę.
Wyrobić gładkie jednolite ciasto, dodać do niego całe migdały.
Pozostawić 12 godzin w temperaturze pokojowej.
Następnie rozwałkować na nasmarowanej masłem i wysypanej mąką blasze, piec 20 - 30 minut w temperaturze 175oC.
Przygotować biały lukier: cukier puder utrzeć z 4 - 5 łyżkami wody (lub soku cytrynowego).
Rónomiernie posmarować wierzch piernika.
Ciasto udekorować wisienkami koktajlowymi i małymi ciasteczkami cynamonowymi, posypać posiekanymi pistacjami.

Czym jest Piernik z migdałami i lukrem znaczenie w Słownik P .