Przepis na Piernik z polewą
SKŁADNIKI DO PIERNIK Z POLEWĄ co to jest
Gotowanie Piernik z polewą miętową. Składniki do • 1/2 kostki masła, 2 jajka • 12,5 dag czekolady.

Jak ugotować Piernik z polewą miętową

Definicja PIERNIK Z POLEWĄ MIĘTOWĄ: SKŁADNIKI: • 35 dag mąki pszennej • 35 dag cukru • 1/2 kostki masła, 2 jajka • 12,5 dag czekolady, 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1 łyżeczka zmielonych goździków, łyżeczka cynamonu • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, 2 łyżki margaryny • 1 szklanka cukru, 2 łyżki likeru miętowego WYKONANIE: 1. Czekoladę zetrzeć na tarce. Masło utrzeć na pianę, dodać cukier, jajka, przesianą mąkę,proszek do pieczenia, czekoladę oraz przyprawy korzenne. 2. Ciasto dokładnie wyrobić. Blachę do pieczenia wysmarować. Ciasto wyłożyć na blachę i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 160C. 3. Po ostudzeniu ciasta, wyciąć z niego foremką gwiazdki. 4. Cukier puder zmiksować z likierem i taką ilością wody ,aby powstał gęsty lukier. Gotowe pierniczki polukrować.

Czym jest Piernik z polewą miętową znaczenie w Słownik P .