Przepis na Pierogi drożdżowe
SKŁADNIKI DO PIEROGI co to jest
Gotowanie Pierogi drożdżowe z nadzieniem miesnym. Składniki do byc też tortowa) 200 ml słodkiego.

Jak ugotować Pierogi drożdżowe z nadzieniem miesnym

Definicja PIEROGI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM MIESNYM: Składniki CIASTO: 0,5 kg mąki krupczatki (moze byc też tortowa) 200 ml słodkiego mleka 2 łyżki masła 1 łyżka cukru 1 jajko 1 łyżeczka soli 15 g drożdży FARSZ: 30 dag gotowanej wołowiny ( najlepsza z rosołu) 1 cebula sól, pieprz 1 białko 50 g masła lub smalcu  Sposób wykonania: 1. Ubić mleko z jajkiem, dodać mąkę, masło, sól, cukier i drożdże. 2. Dobrze wyrobić ciasto, aby sie nie lepiło, przykryc ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. 3. W tym czasie przygotowac nadzienie : ugotowaną, chudą wolowinę zemleć wraz z cebulą, dodac sól, pieprz (kto lubi szczypte galki muszkatołowej) i wymieszać; obsmażyć na maśle i pozostawić do wystygnięcia. 4. Wyrosnięte ciasto cieńko rozwałkować, wykrawac z niego krązki; na środek każdego krążka polożyć troche nadzienia, brzegi posmarowac białkiem, złożyć na pół i zlepić brzegi. 5. Na patelni rozgrzac maslo lub smalec, układać pierogi (zostawić miedzy nimi troche odstępu), smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawac na gorąco, prosto z patelni. Mozna je równiez odgrzewać.

Czym jest Pierogi drożdżowe z znaczenie w Słownik P .