Przepis na Pierogi fasolowe
SKŁADNIKI DO PIEROGI FASOLOWE co to jest
Gotowanie Pierogi fasolowe. Składniki do dag fasolicebulałyżka masłałyżka sosu sojowegołyżka bułki.

Jak ugotować Pierogi fasolowe

Definicja PIEROGI FASOLOWE: ciasto:
40 dag mąki
jajko
5 dag suszonych grzybów
30 dag fasoli
cebula
łyżka masła
łyżka sosu sojowego
łyżka bułki tartej
jajko
sól, pieprz Fasolę zalać wrz?tkiem odstawić na kilka godzin. Zalać śwież? wod?, ugotować. Namoczone grzyby ugotować. Oba składniki zmielić, wymieszać ze zeszkloną na maśle cebul?, dodać sos sojowy, bułkę tart?, jajko i przyprawy. Wymieszać. Z mąki, jajka i ponad szkl. wody zagnieść ciasto - dość ?cisłe, ale elastyczne. Rozwałkować na wysypanej m?ką stolnicy i wykroić spore krążki. Nakładać farsz, zlepić brzegi ciasta. Ugotować w osolonym wrz?tku, odcedzić.

Czym jest Pierogi fasolowe znaczenie w Słownik P .