Przepis na Pierogi nadziewane
SKŁADNIKI DO PIEROGI co to jest
Gotowanie Pierogi nadziewane kaszanką. Składniki do żytniej    •  30 g drożdży   •  3 łyżki oliwy.

Jak ugotować Pierogi nadziewane kaszanką

Definicja PIEROGI NADZIEWANE KASZANKĄ: Składniki •  200 g mąki pszennej
  
•  50 g żytniej
  
•  30 g drożdży
  
•  3 łyżki oliwy
  
•  1/2 łyżeczki cukru, soli i majeranku
  
•  200 g kaszanki
  
•  2 duże cebule 
  
•  4 wątróbki z drobiu
  
•  1 duże kwaśne jabłko
  
•  1 łyżeczka pieprzu
  
•  po 1/2 łyżeczki soli i majeranku
  
•  oliwa
   Etapy przygotowania Składniki na ciasto wymieszać, dodawać powoli letnią wodę do uzyskania zwartej kuli. Chwilę wyrabiać, posypać mąką, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kaszankę rozdrobnić widelcem. Na oliwie usmażyć wątróbki i pokroić w kostkę. Na tej samej oliwie zeszklić piórka cebuli. Z jabłka usunąć gniazda i bez obierania pokroić w kostkę. Składniki nadzienia wymieszać, doprawić. Kiedy ciasto podwoi objętość, wałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość 3 mm i wykrawać krążki o średnicy 15 cm. Pierogi ułożyć na blasze, nakłuć w kilku miejscach, posmarować rozmąconym jajem i piec około 20 minut w temp. 200 st. C.

Czym jest Pierogi nadziewane kaszanką znaczenie w Słownik P .