Przepis na Pierogi rozowe z
SKŁADNIKI DO PIEROGI ROZOWE Z co to jest
Gotowanie Pierogi rozowe z serem. Składniki do 350 g maki,1 male jajo,ok. 125 ml letniej wody,sol.

Jak ugotować Pierogi rozowe z serem

Definicja PIEROGI ROZOWE Z SEREM: Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min.
Ciasto:
350 g maki,
1 male jajo,
ok. 125 ml letniej wody,
sol.
Farsz:
40 g sera bialego,
40 ml soku malinowego,
1 jajo.
Inne:
250 ml smietany do polania pierogow,
60 ml soku malinowego lub innego czerwonego (wisniowy, porzeczkowy) do polania pierogow.

1. Przygotowac farsz: ser rozetrzec, dodac jajo i sok. Wymieszac, utrzec na
jednolita mase.
2. Zagniesc ciasto na pierogi (patrz rozdzial "ogolne"), po czym rozwalkowac
cienko.
3. Wyciac krazki srednicy 6-7 cm, na kazdy nalozyc farsz, zlozyc na pol, starannie zlepic brzegi.
4. W plaskim garnku zagotowac wode z sola, w ktorej gotowac pierogi partiami.
Kiedy wyplyna, odkryc, zamieszac, dogotowac (1-2 min).
5. Wyjac lyzka cedzakowa, osaczyc, ulozyc koliscie w zaroodpornym naczyniu. Zalac smietana wymieszana z sokiem i zapiekac do zrumienienia w piekarniku nagrzanym do temp. 220żC (ok. 15 min). Podawac cieple, ewentualnie posypane
cukrem.

Czym jest Pierogi rozowe z serem znaczenie w Słownik P .