Przepis na Pierogi ruskie
SKŁADNIKI DO PIEROGI RUSKIE co to jest
Gotowanie Pierogi ruskie. Składniki do bryndzy80 dag ugotowanych ziemniakówcebulałyżka masłasól.

Jak ugotować Pierogi ruskie

Definicja PIEROGI RUSKIE: ciasto:
40 dag mąki
jajko
farsz:
20 dag twarogu
10 dag bryndzy
80 dag ugotowanych ziemniaków
cebula
łyżka masła
sól, pieprz Ziemniaki zmielić, wymieszać z twarogiem, bryndz? i zeszkloną na maśle cebul? oraz przyprawami. Z mąki, jajka i ponad szkl. wody zagnieść ciasto - dość ?cisłe, ale elastyczne. Rozwałkować na wysypanej m?ką stolnicy i wykroić spore krążki. Nakładać farsz, zlepić brzegi ciasta. Ugotować w osolonym wrz?tku, odcedzić.

Czym jest Pierogi ruskie znaczenie w Słownik P .