Przepis na Pierogi serowo
SKŁADNIKI DO PIEROGI SEROWO co to jest
Gotowanie Pierogi serowo - owocowe. Składniki do białego sera,0.5 szkl. śmietany ,1 żółtko,3 łyżki.

Jak ugotować Pierogi serowo - owocowe

Definicja PIEROGI SEROWO - OWOCOWE: Składniki:30 dkg wiśni,
2.5 szkl. mąki,
30 dkg białego sera,
0.5 szkl. śmietany ,
1 żółtko,
3 łyżki cukru,
4 łyżki cukru pudru,
sól.

 
Sposób przyrządzenia:        Wiśnie umyć, wydrylować, odcisnąć na sitku, owoce wymieszać z cukrem, odstawić. Mąkę wysypać na stolnicę, wbić żółtko. Dodać szczyptę soli. Powoli, wlewając ok. 1 szkl. ciepłej wody wyrobić ciasto. Powinno być elastyczne, miękkie i lśniące. Ciasto podzielić na 3 - 4 części, przykryć je aby nie wysychało. Każdą część rozwałkować na placek grubości 3 mm. Wykrawać krążki o średnicy 7 cm. Ser zmiksować z połową cukru pudru. Na każdym krążku ciasta układać po porcji sera i 2 - 3 wiśnie. Krążki składać na pół, starannie zlepiając brzegi. W dużym garnku zagotować wodę z odrobiną soli. Na wrzątek wrzucać pierogi, gotować 3 - 4 min. do wypłynięcia. Pierogi podawać ze śmietaną i cukrem.

Czym jest Pierogi serowo - owocowe znaczenie w Słownik P .