Jak ugotować Pierogi z białą kapustą i serem
Definicja PIEROGI Z BIAŁĄ KAPUSTĄ I SEREM: Składniki • 1 główka białej, młodej kapusty • 30-35 dkg białego, półtłustego sera • 3 cebule średniej wielkości • sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, vegeta do smaku Etapy przygotowania 1. Kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko. 2. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na lekko osolonym maśle. 3. Ugotowaną kapustę dokładnie odcisnąć z wodyi ostudzić. Następnie połączyć składniki (kapusta, biały ser i cebula); doprawić do smaku vegetą, pieprzem czarnym i pieprzem ziołowym. 4. Zrobić tradycyjne ciasto pierogowe, formować pierogi nadziewając farszem. Gotować w lekko osolonej wodzie (2-3 minuty od wypłynięcia pierogów). Okrasić masłem.
Czym jest Pierogi z białą kapustą i znaczenie w Słownik P .