Przepis na Pierogi z
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z co to jest
Gotowanie Pierogi z boczniakami. Składniki do ciasta won-ton, 2 ząbki czosnku, 1 dymka, 2 łyżki.

Jak ugotować Pierogi z boczniakami

Definicja PIEROGI Z BOCZNIAKAMI: SKŁADNIKI 20 dkg boczniaków, 18 gotowych płatów ciasta won-ton, 2 ząbki czosnku, 1 dymka, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki masła, 1/2 łyżeczki posiekanego tymianku, 1/2 łyżeczki soli morskiej, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA Dymkę umyj i drobno posiekaj. Oczyść i posiekaj boczniaki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy, dodaj dymkę, wyciśnięty czosnek, grzyby, tymianek i sól. Całość smaż około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Przypraw pieprzem, dokładnie wymieszaj i przełóż do miski. Rozłóż kwadratowe płaty ciasta, na rogu każdego kładź łyżkę farszu i zalepiaj krótkim rogiem (tym, na którym leży farsz), z dłuższego rogu formując długi welon ciasta. W garnku zagotuj wodę, dodaj 1 łyżkę oliwy i wrzucaj partiami pierogi. Gotuj około trzech minut, aż pierogi wypłyną na powierzchnię.
Wyjmij łyżką cedzakową, przełóż do miski i posyp cienkimi plasterkami masła.

Czym jest Pierogi z boczniakami znaczenie w Słownik P .