Przepis na Pierogi z cielęciną
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z co to jest
Gotowanie Pierogi z cielęciną. Składniki do sól Farsz: - 50 dag łopatki cielęcej - 2 cebule - 5 dag.

Jak ugotować Pierogi z cielęciną

Definicja PIEROGI Z CIELĘCINĄ: Składniki: - 30 dag mąki - 1 jajko - ciepła woda - sól Farsz: - 50 dag łopatki cielęcej - 2 cebule - 5 dag grzybów suszonych - sól i pieprz - 1 łyżka oleju - 1 liść laurowy - ziele angielskie Sposób przyrządzania: Przygotuj farsz: namocz grzyby w posolonej wodzie, przepłucz je trzykrotnie i posiekaj. Pozostaw wodę z pierwszego płukania. Mięso pokrój i przesmaż na oleju. Dodaj przecedzoną wodę z płukania grzybów, duś 15 minut razem z pokrojoną cebulą, listkiem laurowym i kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. Gdy woda odparuje, zmiel ugotowane składniki i przypraw do smaku solą i pieprzem - masa powinna być pikantna i słonawa. Przygotuj ciasto: przesiej mąkę na stolnicę, pośrodku zrób dołek, wbij jajko, posól i zagnieć, dodając tyle ciepłej wody, aby ciasto było luźne i elastyczne. Cienko je rozwałkuj, podsypując mąką. Powycinaj szklanką kółka, nałóż łyżeczką farsz, sklej pierogi i zaciśnij brzegi. Wkładaj do wrzącej osolonej wody, gotuj 1-2 minuty licząc od czasu gdy wypłyną na powierzchnię.

Czym jest Pierogi z cielęciną znaczenie w Słownik P .