Przepis na Pierogi z farszem
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z co to jest
Gotowanie Pierogi z farszem szpinakowo- mięsnym. Składniki do szpinaku, 3 duże cebule, 80 g masła.

Jak ugotować Pierogi z farszem szpinakowo- mięsnym

Definicja PIEROGI Z FARSZEM SZPINAKOWO- MIĘSNYM: Składniki 300 g mąki pszennej, 4 jaja, sól, 200 g szpinaku, 3 duże cebule, 80 g masła. 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 200 g mielonego mięsa wołowego, gałka muszkatołowa. pieprz, 2 łyżki bułki tartej  Sposób wykonania Szpinak przebrać, opłukać. Blanszować, osączyć i posiekać. Cebulę oczyścić. Jedną pokroić w kostkę, a pozostałe w plastry. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na 30 g masła, wymieszać z natką, mięsem, szpinakiem, 2 jajami i bułką tartą, doprawić solą. pieprzem i gałką muszkatołową. Z mąki, 2 jaj, 1/2 łyżeczki soli i 2- 3 łyżek wody zagnieść ciasto, następnie rozwałkować, wykroić krążki lub kwadraciki rozłożyć nadzienie, zlepić pierogi i ugotować. Krążki cebuli usmażyć na 50 g masła i wyłożyć na pierogi. 

Czym jest Pierogi z farszem szpinakowo znaczenie w Słownik P .