Przepis na Pierogi z gotowaną
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z co to jest
Gotowanie Pierogi z gotowaną wołowiną i grzybami. Składniki do ok. 0.75 szkl. wody, 1 jajko.

Jak ugotować Pierogi z gotowaną wołowiną i grzybami

Definicja PIEROGI Z GOTOWANĄ WOŁOWINĄ I GRZYBAMI: Składniki: Ciasto: 35 dkg (2 pełne szklanki) mąki, ok. 0.75 szkl. wody, 1 jajko. Nadzienie: 30 dkg ugotowanej wołowiny z rosołu, 15 dkg świeżych grzybów, 5 dkg cebuli, 5 dkg masła lub margaryny do uduszenia cebuli i grzybów, 5 dkg czerstwej bułki (mała bułeczka), 0.75 szkl. wody do namoczenia bułki, 2 łyżeczki płynnej przyprawy do zup, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 jajko, sól i pieprz do smaku i ewentualnie trochę tartej bułki, 3 dkg cebuli i 8 dkg masła lub margaryny do polania pierogów.
Sposób przyrządzenia:
       
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w kawałki. Cebulę obrać, opłukać, pokroić drobno i usmażyć na maśle lub margarynie na złoty kolor. Grzyby połączyć z przesmażoną cebulą, wlać łyżkę wody i dusić. Namoczyć bułkę w wodzie z dodatkiem przyprawy do zup, odcisnąć. Mięso, grzyby z cebulą i namoczoną bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Dodać sól, pieprz, jajko i natkę pietruszki. Wymieszać wszystko starannie na jednolitą masę. Jeśli za rzadka, dodać trochę tartej bułki. Zagnieść ciasto, rozwałkować, wykroić krążki lub kwadraciki. Rozłożyć nadzienie, zlepić pierogi i ugotować. Na koniec polać pierogi masłem lub margaryną z cebulą usmażoną na złoty kolor.

Czym jest Pierogi z gotowaną wołowiną i znaczenie w Słownik P .