Jak ugotować Pierogi z jabłkami i ryżem
Definicja PIEROGI Z JABŁKAMI I RYŻEM: Przygotowanie: 1 godz
Składniki
• mąka • 2 torebeczki ryżu • 1/2 kg jabłek • sól , woda , cukier, goździki , cynamon • 2 jajka • masło
Etapy przygotowania
1. Z mąki , jednego jajka , wody i soli przygotowujemy ciasto na pierogi. Rozwałkowujemy i wycinamy kółeczka. 2. Ryż gotujemy. Mieszamy z 4 łyżkami masła. W między czasie jabłka myjemy , obieramy i ścieramy na tarce. Posypujemy cukrem ,cynamonem i gożdzikami. Mieszamy z ryżem. 3. Na kółeczkach z ciasta układamy farsz i lepiemy pierogi. 4. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Podajemy ze stopionym masłem lub słodką śmietanką.
Czym jest Pierogi z jabłkami i ryżem znaczenie w Słownik P .