Przepis na Pierogi z jagodami
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z co to jest
Gotowanie Pierogi z jagodami. Składniki do minutTrudność: łatweSkładniki na 4 porcje • 350g mąki •.

Jak ugotować Pierogi z jagodami

Definicja PIEROGI Z JAGODAMI: Przygotowanie: 1 godzina

Gotowanie: 10 minut

Trudność: łatwe


Składniki na 4 porcje

• 350g mąki • 1 jajko, szczypta soli • 2/3 szklanki wody • 600g jagód, malin • 50 g bułki tartej • 1 łyżeczka cukru
Etapy przygotowania

1. Jagody delikatnie opłukać, odsączyć i wymieszać z cukrem i tartą bułką. 2. Mąkę wymieszać z wodą, szczyptą soli i jajkiem. Wyrobić ciasto, rozwałkować na placek. Wyciąć kółeczka. 3. Farsz nakładać na placuszki .Złożyć je na pół i dokładnie zlepiać, formując na brzegach falbankę. Zagotować 2l wody, lekko osolić. 4. Wrzucać pierogi ,gdy woda się zagotuje.Gotować do wypłynięcia. Po ugotowaniu wyjąć łyżką i odcedzić na sitku. Najlepiej podawać z gęstą śmitaną i cukrem.

Czym jest Pierogi z jagodami znaczenie w Słownik P .