Przepis na Pierogi z kapustą
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z KAPUSTĄ co to jest
Gotowanie Pierogi z kapustą. Składniki do kapusty - duża drobno posiekana cebula - sól i pieprz.

Jak ugotować Pierogi z kapustą

Definicja PIEROGI Z KAPUSTĄ: Dla dziecka od: 1 roku Składniki: - mała główka kapusty - duża drobno posiekana cebula - sól i pieprz - olej do smażenia Sposób przyrządzania: Umytą kapustę pokrój na ćwiartki i włóż do garnka z osolonym wrzątkiem. Gotuj, aż zmięknie (ok. pół godziny). Cebulę zeszklij na oleju. Wyjętą z wody kapustę odciśnij i jak najdrobniej posiekaj. Wymieszaj z cebulą, przypraw solą i pieprzem, podsmażaj tak długo, aż wyparuje cała woda. Ostudzonym farszem nadziewaj pierogi. Podawaj z roztopionym masłem lub z tartą bułeczką. Uwaga: farsz można wzbogacić drobno posiekanym jajkiem na twardo. 
 

Czym jest Pierogi z kapustą znaczenie w Słownik P .