Przepis na Pierogi z kapustą
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z KAPUSTĄ co to jest
Gotowanie Pierogi z kapustą. Składniki do żółtka,sól.Do farszu:50 dkg kwaszonej kapusty,10 dkg.

Jak ugotować Pierogi z kapustą

Definicja PIEROGI Z KAPUSTĄ: 3 szkl. mąki,
15 dkg masła,
2 - 3 łyżki śmietany,
2 żółtka,
sól.

Do farszu:
50 dkg kwaszonej kapusty,
10 dkg pieczarek,
duża cebula,
pół łyżeczki nasion kopru,
jajo,
białka,
2 łyżki oliwy,
pieprz,
tłuszcz do formy.

 
Sposób przyrządzenia:        Ciasto: na stolnicę przesiej mąkę, dodaj masło, posiekaj nożem """"na piasek"""", dodaj żółtka, śmietanę i sól. Dokładnie, ale szybko zagnieć ciasto, owiń je w folię, włóż na kilka godzin do lodówki.
        
        Teraz przystąp do przygotowania farszu. Kapustę poszatkuj, włóż do rondla, dodaj nasiona kopru. Zalej wrzątkiem, ugotuj, ugotowaną odparuj. Drobno pokrojone pieczarki i cebulę usmaż na oleju, dopraw np. ziarenkami smaku i pieprzem, dodaj kapustę i mieszając chwilę smaż wszystkie składniki razem. Potem zdejmij z ognia, przestudź, wbij jajo i wymieszaj.
        
        Na posypanej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto, pokrój na kwadraty, nadziewaj je kapustą i dokładnie zlepiaj. Pierogi ułóż na posmarowanej tłuszczem formie, posmaruj roztrzepanym białkiem, piecz w mocno nagrzanym piekarniku na złoty kolor.

Czym jest Pierogi z kapustą znaczenie w Słownik P .