Przepis na Pierogi z mięsem i
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z MIĘSEM co to jest
Gotowanie Pierogi z mięsem i jajkiem. Składniki do ok. 0.75 szkl. wody, 1 jajko. Nadzienie: 40 dkg.

Jak ugotować Pierogi z mięsem i jajkiem

Definicja PIEROGI Z MIĘSEM I JAJKIEM: Składniki: Ciasto: 35 dkg (2 pełne szklanki) mąki, ok. 0.75 szkl. wody, 1 jajko. Nadzienie: 40 dkg ugotowanego mięsa wołowego z rosołu, 10 dkg cebuli, 4 dkg masła lub margaryny do usmażenia cebuli, 2 jajka ugotowane na twardo, 2 czubate łyżki drobno posiekanego koperku lub pietruszki, sól i pieprz do smaku, 8 dkg słoniny do okrasy.
Sposób przyrządzenia:
       
Cebulę obrać, opłukać posiekać na drobną kostkę, usmażyć na złoty kolor. Mięso, jaja na twardo i usmażoną cebulę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Dodać sól, pieprz, koperek lub pietruszkę i wszystko razem dokładnie wymieszać. Jeśli farsz okaże się za gęsty, dodać trochę rosołu lub wody, a jeśli za rzadki, dodać trochę przesianej przez sitko tartej bułki. Zagnieść ciasto, rozwałkować, wykroić krążki lub kwadraciki, rozłożyć nadzienie, zlepić pierogi i ugotować. Na koniec usmażyć słoninę i drobnymi skwarkami polać pierogi.

Czym jest Pierogi z mięsem i jajkiem znaczenie w Słownik P .