Przepis na PIEROGI Z MIĘSEM I
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z MIĘSEM co to jest
Gotowanie PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ. Składniki do • 40 dkg. mielonego mięsa • główka kapusty • 2.

Jak ugotować PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ

Definicja PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ: Składniki • 4 szklanki mąki • 1 jajko • sól,woda • 40 dkg. mielonego mięsa • główka kapusty • 2 cebule, tłuszcz Etapy przygotowania 1. Kapustę poszatkować. Wrzucić na wrzącą wodę i ugotować na półtwardo. Cebulę posiekać i udusić na tłuszczu na złoto. Kapustę odcedzić, osączyć z wody. Kiedy przestygnie przepuścić przez maszynkę razem z uduszoną cebulą. 2. Połączyć z mięsem, dodać tłuszcz spod cebuli i przesmażyć razem, mieszając aby z mięsa nie zrobiły się grudki. W trakcie smażenia posolić i dobrze popieprzyć. Odstawić do ostudzenia. 3. Zarobić ciasto pierogowe, jak kto lubi. Przygotowanym farszem nadziewać pierogi i gotować. Podawać polane masłem.

Czym jest PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ znaczenie w Słownik P .