Przepis na Pierogi z mięsem i
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z MIĘSEM co to jest
Gotowanie Pierogi z mięsem i selerem. Składniki do około 3/4 szklanki wody, 1 jajko. Nadzienie: 40.

Jak ugotować Pierogi z mięsem i selerem

Definicja PIEROGI Z MIĘSEM I SELEREM: Składniki Ciasto: 35 dag (2 pełne szklanki) mąki, około 3/4 szklanki wody, 1 jajko. Nadzienie: 40 dag wołowiny bez kości, 20 dag selera, 25 dag włoszczyzny 10 dag cebuli, 1 łyżka masła lub margaryny do usmażenia cebuli, 5 dag czerstwej bułki (mała bułeczka), 3/4 szklanki wody, 1 łyżka przyprawy maggi do zup, 1 jajko, sól i pieprz do smaku. 8 dag słoniny do okraszenia pierogów.  Sposób przyrządzania Umyte mięso włożyć do osolonego wrzątku, gotować pod przykryciem. Gdy stanie się prawie miękkie, dodać oczyszczoną włoszczyznę. Cebulę obrać, opłukać, pokroić drobno i usmażyć na maśle lub margarynie na złoty kolor. Bułkę namoczyć w wodzie z płynną przyprawą do zup, odcisnąć. Ostudzone mięso, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa, wbić jajko, posolić, popieprzyć, wymieszać wszystko dokładnie. Seler wyszorować szczotką do szorowania warzyw, obrać, ugotować, przestudzić, odcisnąć, zemleć w maszynce. Seler i farsz wymieszać starannie. Zagnieść ciasto, rozwałkować, wykroić krążki lub kwadraciki, rozłożyć nadzienie, zlepić pierogi i ugotować. Na koniec pierogi okrasić stopioną słoniną ze skwarkami.   

Czym jest Pierogi z mięsem i selerem znaczenie w Słownik P .