Przepis na Pierogi z mięsem i
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z MIĘSEM co to jest
Gotowanie Pierogi z mięsem i ziemniakami. Składniki do kg ziemniaków - 3 jaja - 0,5- 1 szkl. tartej.

Jak ugotować Pierogi z mięsem i ziemniakami

Definicja PIEROGI Z MIĘSEM I ZIEMNIAKAMI: Składniki Farsz: - 0,5 kg mięsa mielonego - 0,5 kg ziemniaków - 3 jaja - 0,5- 1 szkl. tartej bułki - 1- 2 łyżki oleju słonecznikowego - 1 łyżka oregano, bazyli - 2- 3 łyżki majeranku - 1 łyżka vegety do mięs lub mieszanki warzywnej - sól, pieprz, 1 łyżeczka maggi Ciasto pierogowe: - 1,5 kg mąki (typ 500) - 1 żółtko - 0,4 ml gorącej wody - 1 łyżka oleju Dodatki: - słonina przesmażona z cebulą do polania pierogów - dowolna surówka Sposób wykonania: •  Ziemniaki gotujemy, odparowujemy wodę.  •  Mięso podlewamy 2- 3 łyżkami wody, dusimy, a na drugiej patelni (na minimalnej ilości oleju)lekko brązowimy cebulę i dodajemy do mięsa. Nie smażymy, a tylko pozbawiamy mięso "surowości". Mieszamy cały czas. •  Mięso i ziemniaki, po ostudzeniu,  przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy wszystkie przyprawy, jaja, doprawiamy solą, pieprzem, maggi. Dodajemy tartą bułkę, ilość taką aby "odwodniła" i zagęściła nam farsz. •  Z 1,3 kg mąki oleju i wody najpierw dużym nożem potem już ręcznie, zagniatamy ciasto, pod koniec dodajemy żółtko, wyrabiamy i kleimy pierogi, napełniane farszem. •  Wrzucamy na dobrze osolony wrzatek, po wypłynięciu gotujemy ok 1 min.    

Czym jest Pierogi z mięsem i ziemniakami znaczenie w Słownik P .