Przepis na Pierogi z
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z co to jest
Gotowanie Pierogi z mortadelą i groszkiem. Składniki do ok. 0.75 szkl. wody, 1 jajko. Nadzienie: 30.

Jak ugotować Pierogi z mortadelą i groszkiem

Definicja PIEROGI Z MORTADELĄ I GROSZKIEM: Składniki: Ciasto: 35 dkg (2 pełne szklanki) mąki, ok. 0.75 szkl. wody, 1 jajko. Nadzienie: 30 dkg mortadeli, 10 dkg groszku konserwowego, 10 dkg sera twarogowego, 1 jajko, 1 łyżka usiekanego koperku, 1 łyżka melisy w proszku, 2 dkg zrumienionej na sucho tartej bułki, 8 dkg masła lub margaryny do polania pierogów.
Sposób przyrządzenia:
       
Z mortadeli zdjąć skórkę, obraną - pokroić na kawałki. Mortadelę, groszek konserwowy i ser twarogowy zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Wbić jajko, dodać koperek i melisę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Zagnieść ciasto, rozwałkować, wykroić krążki lub kwadraciki, rozłożyć nadzienie, zlepić pierogi i ugotować. Na koniec posypać pierogi zrumienioną na sucho tartą bułką i polać gorącym masłem lub margaryną.

Czym jest Pierogi z mortadelą i znaczenie w Słownik P .