Przepis na Pierogi z
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z co to jest
Gotowanie Pierogi z mortadelą i wędzonym boczkiem. Składniki do ok. 0.75 szkl. wody, 1 jajko.

Jak ugotować Pierogi z mortadelą i wędzonym boczkiem

Definicja PIEROGI Z MORTADELĄ I WĘDZONYM BOCZKIEM: Składniki: Ciasto: 35 dkg (2 pełne szklanki) mąki, ok. 0.75 szkl. wody, 1 jajko. Nadzienie: 30 dkg mortadeli, 20 dkg wędzonego, ugotowanego boczku, 5 dkg cebuli, 1 łyżka masła lub margaryny do usmażenia cebuli, 1 łyżka ketchupu, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, sól i pieprz do smaku, 3 dkg cebuli, 8 dkg masła lub margaryny do przysmażenia cebuli i polania pierogów.
Sposób przyrządzenia:
       
Z mortadeli zdjąć skórę, obraną - pokroić na kawałki. Boczek pokroić na kawałki. Cebulę obrać, opłukać, usmażyć na złoty kolor. Mortadelę, boczek i usmażoną cebulę przekręcić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać ketchup, szczypiorek, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Zagnieść ciasto, rozwałkować, wykroić krążki lub kwadraciki, rozłożyć nadzienie, zlepić pierogi i ugotować. Na koniec polać pierogi masłem lub margaryną z usmażoną na złoto cebulą.

Czym jest Pierogi z mortadelą i znaczenie w Słownik P .