Przepis na Pierogi z owocami
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z OWOCAMI co to jest
Gotowanie Pierogi z owocami. Składniki do szklanki mąki - pół szklanki wody - jajko i łyżka oleju.

Jak ugotować Pierogi z owocami

Definicja PIEROGI Z OWOCAMI: Dla dziecka od: 1 roku Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki - pół szklanki wody - jajko i łyżka oleju (jeżeli pierogi mają być na gorąco). Jeżeli pierogi mają być na zimno ciasto zagniatamy tylko z mąki i wody, której trzeba dać nieco więcej. Nadzienie: - około pół kilograma owoców Do polania: - roztopione masło i śmietana z cukrem (jeśli pierogi mają być na gorąco) lub sama śmietana z cukrem (do pierogów na zimno) Sposób przyrządzania: Przygotuj owoce. W sporym rondlu zagotuj lekko osoloną wodę. Z podanych składników zagnieć miękkie, elastyczne ciasto. Rozwałkuj je cienko i podziel nożem na kwadraty lub wykrój krążki kubkiem. Na środku każdego kawałka połóż nadzienie i złóż po przekątnej lub na pół. Starannie sklej brzegi, żeby farsz nie wypłynął. Gotowe pierogi wrzucaj (po kilka naraz) na wrzącą wodę, zamieszaj, by nie przywarły do dna i w chwilę po wypłynięciu wyjmuj łyżką cedzakową na półmisek. 
 

Czym jest Pierogi z owocami znaczenie w Słownik P .