Przepis na Pierogi z owocami
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z OWOCAMI co to jest
Gotowanie Pierogi z owocami. Składniki do letniej wody oraz: 1 kg wydrylowanych wiśni3 szklanki.

Jak ugotować Pierogi z owocami

Definicja PIEROGI Z OWOCAMI: Produkty: Ciasto: 75 dag mąki
1 jajko
1,5 szklanki letniej wody oraz: 1 kg wydrylowanych wiśni
3 szklanki schłodzonej i lekko ubitej słodkiej śmietanki
cukier do smaku Wykonanie: Z podanych składników zagnieć ciasto i dokładnie je wyrób. Obsyp obficie mąką i włóż do foliowego woreczka na co najmniej 3 godziny. Najlepiej jest przygotować ciasto poprzedniego dnia, będzie wtedy bardziej elastyczne. Wyłóż ciasto na oprószoną mąką stolnicę i cienko je rozwałkuj. Szklaneczką wytnij krążki ciasta i na każdym ułóż porcję drylowanych wiśni. Pierogi posklejaj, zwilżając wodą brzeg ciasta. Wrzuć na wrzątek i gotuj, aż wypłyną na powierzchnię. Podawaj ze śmietaną i cukrem.

Czym jest Pierogi z owocami znaczenie w Słownik P .