Przepis na Pierogi z
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z co to jest
Gotowanie Pierogi z pieczonej kaczki z sosem ogórkowym. Składniki do razowego chleba • 1 cebula • 1.

Jak ugotować Pierogi z pieczonej kaczki z sosem ogórkowym

Definicja PIEROGI Z PIECZONEJ KACZKI Z SOSEM OGÓRKOWYM: Składniki: • 2 upieczone uda kacze • 150 g razowego chleba • 1 cebula • 1 łyżeczka kminu rzymskiego • natka pietruszki • 6 łyżek mąki pszennej • 2 ogórki kiszone • pomidorki koktajlowe do dekoracji • 150 ml śmietanki słodkiej • 2 jaja • ciepła woda do konsystencji • szklanka sosu od pieczenia kaczki • 150 g upieczonych wątróbek drobiowych • sól, pieprz, oliwa Sposób przyrządzania:
 
Uda kacze pieczemy w piekarniku w 180°C przez 45 minut, wątróbki w tej samej temperaturze przez 10 minut, mięso możemy przyprawić do smaku ziołami wedle uznania (tymianek, majeranek); upieczone uda obieramy ze skóry, mięso oddzielamy od kości. Wkładamy do miksera lub maszynki do mięsa razem z wątróbkami, dodajemy słodką śmietankę i dokładnie mielemy. Następnie dodajemy jajko i pokrojony w kostkę razowy chleb bez skórki, miksujemy ponownie, doprawiamy solą i pieprzem. Mąkę, jajo, sól i wodę dokładnie mieszamy w misce, następnie wyrabiamy ciasto dłońmi na desce do puszystej konsystencji. Wałkujemy na grubość 2 mm, z ciasta kieliszkiem lub szklanką wycinamy kółka. Na kółka nakładamy łyżeczką farsz i bardzo dokładnie zlepiamy końce, zwilżając je wodą. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 3– 4 minuty po wypłynięciu pierogów na powierzchnię. Ogórki kroimy w cienkie paseczki, cebule w piórka, wrzucamy do rondelka na rozgrzaną oliwę, dodajemy posiekane na desce ziarna kminu rzymskiego i gotujemy mieszając. Dolewamy śmietankę słodką i sos od pieczenia kaczki, na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Na talerz wylewamy gęsty sos ogórkowy, układamy na nim pierogi, przybieramy listkami natki i pokrojonymi w ćwiartki pomidorkami koktajlowymi.
 
 

Czym jest Pierogi z pieczonej kaczki z znaczenie w Słownik P .