Przepis na Pierogi z pisto
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z PTO co to jest
Gotowanie Pierogi z pisto. Składniki do jajka • 20 łyżek stołowych oliwy z oliwek • 1 słoik Pisto.

Jak ugotować Pierogi z pisto

Definicja PIEROGI Z PISTO: Składniki na 4 porcje

• Ciasto na pierogi • 3 jajka • 20 łyżek stołowych oliwy z oliwek • 1 słoik Pisto (smażonych pomidorów z warzywami, np Ybarra)
Etapy przygotowania

1. Do rondelka wlewamy wodę dodajemy sól i podgrzewamy. Kiedy zacznie wrzeć dodać jajka i pozostawic na osiem minut do gotowania. Po upłynięciu czasu wyciągnąć jajka, ostudzić i drobno posiekać. 2. Do miseczki dodać pisto i dokładnie wymieszać z pokrojonym jajkiem aż powstanie farsz. W międzyczasie należy wyrobić ciasto na pierogi. Z wyrobionego ciasta utworzyć formy pierogowe i do każdego z pierogów napchać małą łyżeczką niewielka ilość pisto (farszu) i zalepić ciasto. 3. Pierogi wrzucic do osolonej wody i podgotować. Po 3 minutach wyciągnąć pierogi w wody i układać na talerzach lub półmisku. Najlepiej smakują odsmażane.

Czym jest Pierogi z pisto znaczenie w Słownik P .