Jak ugotować Pierogi z soczewicą i pieczarkami
Definicja PIEROGI Z SOCZEWICĄ I PIECZARKAMI: Składniki • 1 szklanka ugotowanej soczewicy • sos sojowy • 200 g pieczarek • 1/2 szkl. zmielonego czerstwego razowego chleba • 2 jajka • 2 ząbki czosnku • natka • sól, imbir, pieprz • 3 łyżki oleju Etapy przygotowania 1. Chleb namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć. 2. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce oleju razem z posiekanym czosnkiem, posolić. 3. Soczewicę, pieczarki i chleb zemleć w maszynce. Wbić jajka, doprawić sosem sojowym, solą, imbirem, pieprzem, dodać natkę. Wyrobić na jednolitą masę. 4. Farsz nakładać na przygotowane ciasto i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać polane olejem lub stopioną słoninką.
Czym jest Pierogi z soczewicą i znaczenie w Słownik P .