Przepis na Pierogi z soczewicą
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z co to jest
Gotowanie Pierogi z soczewicą. Składniki do dag soczewicycebulałyżka masłałyżka sosu sojowego3.

Jak ugotować Pierogi z soczewicą

Definicja PIEROGI Z SOCZEWICĄ: ciasto:
40 dag mąki
jajko
farsz:
30 dag pieczarek
20 dag soczewicy
cebula
łyżka masła
łyżka sosu sojowego
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
jajko Soczewicę zalać wrz?tkiem, odstawić na godzinę. Ugotować. Cebulę i pieczarki zeszklić na maśle i razem z soczewic? zmielić. Dodać sos sojowy, przyprawy, jajko, tart? bułkę, wymieszać. Z  mąki, jajka i ponad szkl. wody zagnieść ciasto - dość ?cisłe, ale elastyczne. Rozwałkować na wysypanej m?ką stolnicy i wykroić spore krążki. Nakładać farsz, zlepić brzegi ciasta. Ugotować w osolonym wrz?tku, odcedzić.

Czym jest Pierogi z soczewicą znaczenie w Słownik P .