Przepis na Pierogi z
SKŁADNIKI DO PIEROGI Z co to jest
Gotowanie Pierogi z ziemniakami i ziołami. Składniki do mlekałyżeczka cukru2 jajka2 łyżki.

Jak ugotować Pierogi z ziemniakami i ziołami

Definicja PIEROGI Z ZIEMNIAKAMI I ZIOŁAMI: ciasto:
1/2 szkl. mąki
2 dag drożdży
1/2 szkl. mleka
łyżeczka cukru
2 jajka
2 łyżki masła
sól
farsz:
duża cebula
2 małe pęczki zielonej pietruszki
kilka gał?zek mięty
kilka gał?zek lubczyku
1/2 kg ziemniaków
30 dag twarogu
sól, pieprz Wymieszać w misce 2 łyżki mąki, drożdże, cukier, połowę mleka, odstawić. Gdy podrośnie, dodać resztę mąki, 1 jajko i sól. Ciasto wyrabiać aż stanie się gładkie i będzie łatwo odchodzić od ręki. Roztopić masło, po trochu dodawać do ciasta. Ciasto powinno mieć dość rzadką konsystencję. Odstawić do wyrośnięcia. Ziemniaki ugotować, zmielić, zmielić twaróg. Zioła drobno posiekać. Cebulę posiekać, podsmażyć. Wymieszać wszystkie składniki, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Rozłożyć na wytłuszczonej blasze, odstawić, by podrosły. Jajko roztrzepać, posmarować pierogi, wstawić do piekarnika na ok. 30 min. Podawać gor?ce

Czym jest Pierogi z ziemniakami i znaczenie w Słownik P .