Przepis na Pierożki
SKŁADNIKI DO PIEROŻKI co to jest
Gotowanie Pierożki meksykańskie. Składniki do śmietany    •  2 żółtka    •  200 g tartego.

Jak ugotować Pierożki meksykańskie

Definicja PIEROŻKI MEKSYKAŃSKIE: Składniki •  200 g miękkiego masła
  
•  150 g śmietany
  
•  2 żółtka
  
•  200 g tartego ementalera
  
•  400 g mąki
  
•  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  
•  1 cebula
  
•  250 g boczku wędzonego (ew. mięsa mielonego)
  
•  1 łyżka przecieru pomidorowego
  
•  150 pokrojonych pomidorów, świeżych lub z puszki
  
•  200 g czerwonej fasoli
  
•  150 startego ostrego sera żółtego (najlepiej owczego)
  
•  1 żółtko
  
•  sól, pieprz cayenne, chilli, oregano
  
•  olej
   Etapy przygotowania 1.  Zagnieść masło ze śmietaną i żółtkami, serem, mąką i proszkiem oraz szczyptą chilli i oregano, zawinać w folię i siup! do lodówki na godzinę.
    
2.  Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć z boczkiem, dodać przecier pomidorowy, oregano, chilli i dusić przez chwilę.
    
3.  Włożyć kawałki pomidora i ogrzewać na wolnym ogniu 15 minut, dodać sól pieprz i fasolę i ostudzić, po czym dodać pokrojony w kostkę ser.
    
4.  Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, ciasto rozwałkować i pokroić na 40 trójkątów lub prostokątow.
    
5.  Posmarować brzegi żółtkiem, na każdym kawalku ciasta położyć 1 łyżeczkę farszu, przykryć drugim kawałkiem, brzegi zlepić widelcem i ułożyć na blasze, posmarować żółtkiem i piec przez ok. 20 minut do pięknego zrumienienia.

Czym jest Pierożki meksykańskie znaczenie w Słownik P .