Przepis na Pierożki serowe z
SKŁADNIKI DO PIEROŻKI SEROWE co to jest
Gotowanie Pierożki serowe z salami. Składniki do 250 g chudego twarogu    •  2 żółtka    •  2 łyżki.

Jak ugotować Pierożki serowe z salami

Definicja PIEROŻKI SEROWE Z SALAMI: Składniki •  200 g masła
  
•  260 g mąki
  
•  250 g chudego twarogu
  
•  2 żółtka
  
•  2 łyżki oliwy z oliwek
  
•  150 g salami
  
•  150 g sera gouda
  
•  1 łyżeczka sezamu
  
•  Sól, pieprz biały, papryka ostra, oregano, bazylia
   Etapy przygotowania 1.  Schłodzone masło pokroić w kostkę, dodać mąkę, osączony twaróg i pół łyżeczki soli.
    
2.  Zagnieść ciasto. Gotowe zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.
    
3.  Jedno żółtko wymieszać z dwiema łyżeczkami wymienionych przypraw i łyżką oliwy. Ciasto rozwałkować na blacie poprószonym mąką i wyciąć kwadraciki o boku 10 cm. Każdy kwadracik posmarować mieszanką ziół, oliwy i żółtka.
    
4.  Później położyć salami i pokrojony gruby plasterek sera gouda. Złożyć na pół i uformować trójkąt. Brzegi zlepić palcami.
    
5.  Pierożki ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem. Pozostałe żółtko wymieszać z oliwą i sezamem. Posmarować rogaliki, piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut, na złoty kolor. Podawać na zimno.
    
   
 
 
 

Czym jest Pierożki serowe z salami znaczenie w Słownik P .