Przepis na Pierożki
SKŁADNIKI DO PIEROŻKI co to jest
Gotowanie Pierożki wegetariańskie. Składniki do godzinaSmażenie: 7 minutGotowanie: 1 godzina 7.

Jak ugotować Pierożki wegetariańskie

Definicja PIEROŻKI WEGETARIAŃSKIE: Przygotowanie: 1 godzina

Oczekiwanie: 1 godzina

Smażenie: 7 minut

Gotowanie: 1 godzina 7 minut

Trudność: Poziom średni


Składniki na 6 porcji

• 1 kg mąki • 1,5 - 2 szklanki mleka • 60 dkg kiszonej kapusty • 4 duże cebule • olej, lub oliwa • sól, pieprz, majeranek, tymianek, ( świeża mięta kilka gałązek) • 20 dkg suszonych grzybów (najlepiej borowików)
Etapy przygotowania

1. Kapustę kiszoną gotujemy około godziny, grzyby gotujemy 20 minut - osobno (wcześniej namoczone). 2. W międzyczasie drobno kroimy celulę, aż będzie miała złoty kolor. 3. Do kapusty, gdy odparuje, dodajemy grzby i cebulę, dodajemy do smaku, sól, pieprz, majeranek, lub tymianek. 4. Z zimnego mleka, mąki i szczypty soli zagnatamy ciasto na pierogi. Jest bardzo delikatne i lekko się klei. Wykrawamy krążki ogrągłe i nadziewamy zimnym farszem. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy aż wypłyną ok. 7 minut. Możemy podawać z różnego rodaju surówkami, albo zimne odsmażamy złociście. Smacznego

Czym jest Pierożki wegetariańskie znaczenie w Słownik P .