Przepis na Pierożki wiedeńskie
SKŁADNIKI DO PIEROŻKI co to jest
Gotowanie Pierożki wiedeńskie. Składniki do cukru pudrułyżka zmieszanych w równych czę?ciach.

Jak ugotować Pierożki wiedeńskie

Definicja PIEROŻKI WIEDEŃSKIE: 15 dag masła
25 dag mąki
1 jajko
3 żółtka
15 dag cukru pudru
łyżka zmieszanych w równych czę?ciach: cynamonu, mielonych goĽdzików, gałki muszkatołowej, imbiru
owoce, powidła lub konfitury Masło utrzeć na pianę, dodać jajko, żółtka, cukier, przyprawy, a na końcu m?kę. Odstawić na 2h do lodówki. Rozwałkować ciasto jak na pierogi, wycinać małe trójkąty. W środek włożyć powidła. Złożyć, poł?czyć brzegi trójkątów. Ułożyć na wytłuszczonej blasze. Posmarować mlekiem. Piec ok. 15-20 min. w średnio nagrzanym piekarniku.

Czym jest Pierożki wiedeńskie znaczenie w Słownik P .