Przepis na Pierożki z małżami
SKŁADNIKI DO PIEROŻKI Z co to jest
Gotowanie Pierożki z małżami. Składniki do wody- 2-3 łyżki oleju roślinnego- sól do smaku.

Jak ugotować Pierożki z małżami

Definicja PIEROŻKI Z MAŁŻAMI: Produkty: - 3 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka wody
- 2-3 łyżki oleju roślinnego
- sól do smaku
 nadzienie: - 500 g gotowanych małż
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju roślinnego
- pieprz czarny mielony
- sól Wykonanie: Małże drobno pokroić i obsmażyć na oleju razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodać sól i pieprz. Ochłodzić.
Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść ciasto.
Rozwałkować ciasto, pokroić je na małe kawałki, każdy kawałek rozwałkować na placek. Na placki nakładać farsz i zwijać je w pierożki.
Gotować pierożki w osolonej wodzie i podawać polane tłuszczem.

 

Czym jest Pierożki z małżami znaczenie w Słownik P .