Przepis na Pierożki z mięsem
SKŁADNIKI DO PIEROŻKI Z co to jest
Gotowanie Pierożki z mięsem i papryką. Składniki do 2 żółtka    •  2- 3 łyżki gęstej śmietany    • .

Jak ugotować Pierożki z mięsem i papryką

Definicja PIEROŻKI Z MIĘSEM I PAPRYKĄ: Składniki •  1/2 kg mąki
  
•  kostka masła
  
•  2 żółtka
  
•  2- 3 łyżki gęstej śmietany
  
•  30 dag wieprzowiny
  
•  2 łyżki oleju
  
•  strąk czerwonej papryki
  
•  cebula
  
•  ząbek czosnku
  
•  1/2 szklanki bulionu
  
•  1/2 pęczka natki pietruszki
  
•  3 łyżki koncentratu pomidorowego
  
•  sól, pieprz
   Etapy przygotowania 1.  Ciasto: mąkę przesiać, posiekać z zimnym masłem. Dodać żółtka, śmietanę, posolić. Zagnieść szybko gładkie ciasto. Owinąć je folią i włożyć na conajmniej 30 minut do lodówki.
    
2.  Farsz: mięso umyć, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso, posolić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i dodać do mięsa. Podlać bulionem i dusić 30 minut na małym ogniu.
    
3.  Paprykę pokroić w drobną kostkę, natkę posiekać. Mięso wymieszaj z papryką, koncentratem i natką. Przyprawić solą i pieprzem.
    
4.  Ciasto podzielić na kilka części, rozwałkować na cienkie placki, szklanką wyciąć krążki. Na połowie krążków ułożyć po porcji farszu, przykryć drugą połową krążków, zlepić brzegi.
    
5.  Pierożki ułożyć na blasze, piec 40 minut w 200 stopniach C.

Czym jest Pierożki z mięsem i papryką znaczenie w Słownik P .