Przepis na Pierożki z
SKŁADNIKI DO PIEROŻKI Z co to jest
Gotowanie Pierożki z nadzieniem z pszenicy z sosem makowym. Składniki do sparzonego i dwukrotnie.

Jak ugotować Pierożki z nadzieniem z pszenicy z sosem makowym

Definicja PIEROŻKI Z NADZIENIEM Z PSZENICY Z SOSEM MAKOWYM: 200 g namoczonej i ugotowanej pszenicy
200 g sparzonego i dwukrotnie zmielonego maku
4 łyżki rodzynek
1 laska wanilii
1 jajko
1 żółtko
2 łyżki miodu
1 cytryna
1 pomarańcza
oliwa
300 g mąki
200 g masła
100 g cukru pudru
250 ml słodkiej śmietanki 30%

M?kę, masło i cukier puder posiekać, dodać żółtko, szybko wyrobić. Uformować kulę i wstawić na ½ h do lodówki. Pszenicę przesmażyć na oliwie, dodać połowę maku, 2 łyżki rodzynek, 2 łyżki śmietanki. Z cytryny i pomarańczy obrać skórki i pokroić je na cienkie paski, dodać do farszu i doprawić miodem. Ciasto rozwałkować na grubość ½ cm, wyci?ć koła i posmarować rozm?conym jajkiem. Nakładać farsz i delikatnie zlepiać brzegi. Posmarować wierzch jajkiem i piec ok. 10 min. w temp. 200 st. C. ?mietankę z nacięt? wanili? i rodzynkami gotować, aż sos zgęstnieje. Podawać do pierożków.

Czym jest Pierożki z nadzieniem z znaczenie w Słownik P .