Przepis na Pierożki z
SKŁADNIKI DO PIEROŻKI Z co to jest
Gotowanie Pierożki z pikantnym farszem. Składniki do •  1 jajo    •  15 dag masła, pokrojonego w.

Jak ugotować Pierożki z pikantnym farszem

Definicja PIEROŻKI Z PIKANTNYM FARSZEM: Składniki •  30 dag mąki
  
•  2 szczypty soli
  
•  1 jajo
  
•  15 dag masła, pokrojonego w kawałki
  
•  2 łyżki lodowatej wody
  
•  20 dag twarogu
  
•  10 dag bryndzy albo fety
  
•  1 łyżka śmietany 18%
  
•  3 żółtka
  
•  sól, pierz, kminek
  
•  5 dag ostrego salami
   Etapy przygotowania 1.  Ciasto: Mąkę przesiać do miski. Dodac sól, jajo, masło i zacząć wyrabiać ciasto. Dodac 2 łyżki wody, zagnieść na gładkie ciasto. W razie potrzeby można dodac trochę wody. Uformaowac z ciasta kulę, zawinięte w filię ciasto odstawić do lodówki na godzinę. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na 15 minut, następnie rozwałkowac i wykroić 12 krążków o średnicy 10 cm.
    
2.  Salami pokroić w drobną kostke i wymieszać z oboma serami. Dodać 1 żółtko i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem na ostro. Na każdym krążku ciasta położyć po 1 łyżce farszu i zlepić brzegi ciasta.
    
3.  Resztą żółtek wymieszac z łyżką wody, posmarowac nimi pierogi i posypać kminkiem.
    
4.  Piec 15- 20 minut w piekarniku na grzanym do 190 stopni. Można podawac na ciepło lub zimno.

Czym jest Pierożki z pikantnym farszem znaczenie w Słownik P .